Последни
Home / Новини / Black Crowes отлетяха за последно на юг
Black Crowes отлетяха за последно на юг
Крис Робинсън

Black Crowes отлетяха за последно на юг

След около година без концертни изяви и почти четвърт век на съществуване, Black Crowes преустановиха съвместния си път в музиката. Новината за разпадането на сформираната през 1989 година група дойде от китариста Рич Робинсън, съосновател и брат на фронтмена Крис Робинсън. От неговото заявление разбираме основната причина за раздялата, и да, това са парите.

„След като имах привилегията да пиша и изпълнявам музиката на Black Crowes през последните години, с голямо съжаление трябва да кажа, че групата се разпадна“, заяви Рич.

„Прекарах времето си с Black Crowes изпълнен с най-голямо уважение и искрена признателност. Не мога да бъда по-горд от това, което постигнахме. Обичам брат си и уважавам неговия талант, но скорошното му изискване да се откажа от равния дял от печалбите, както и факта, че Стив Горман,  нашият барабанист през всички тези години, предостъпи изцяло своя дял, ставайки по този начин заплатен служител, са неща, с които не мога да се съглася“ категоричен е Робинсън, като не пропуска да благодари на феновете:

„Много хора са ни помагали и подкрепяли през годините. Сърдечно искам да благодаря на всички наши фенове, приятели и всички, които бяха част от Black Crowes“.

Това не е първият път, в който двамата братя сеят раздор в бандата, но досега успяваха да преодолеят споровете. Може би поради този факт новината идва сравнително изненадващо, въпреки думите на Горман пред The Rolling Stone през октомври 2014:

„Вероятността да направим отново нещо заедно е по-малка отвсякога. След около година всичко ще се изясни, но ще се изненадам, ако Black Crowes работят отново заедно. Когато и да е.“

И се оказа прав.

Black Crowes в най-добрите си години

Black Crowes в най-добрите си години