Последни
Home / Новини / Разследват смъртта на B. B. King
Разследват смъртта на B. B. King

Разследват смъртта на B. B. King

Властите в Невада ще разследват смъртта на големия Би Би Кинг след като дъщерите му обявиха, че имат съмнения, че е бил отровен.

Официално обявената причина за смъртта на легендата на блуса е усложнения от диабет. Той почина в дома си в Лас Вегас, а преди това лежа известно време в болница. За разследването ще бъде направена аутопсия на тялото, като резултатите от нея ще са готови до два месеца. Разследването ще се води съвместно с полицията в Лас Вегас, обявиха следователите.

Две от децата на музиканта – дъщерите му Карън Уилямс и Пати Кинг, твърдят че баща им е бил отровен от двама от неговите съдружници в последните години, единият от които е и негов пълномощник.

„Вярвам, че баща ми е бил отровен, и че са му давани други вещества извън предписаните лекарства. Вярвам, че баща ми е бил убит“, обявиха дъщерите на Краля на блуса. Карън и Пати твърдят също, че в последните дни на Би Би Кинг семейството му не е допускано до него. Право на това имали единствено двамата му съдружници.

Погребението на Краля на блуса е планирано за този петък в Мисисипи, но изглежда, че повдигнатите обвинения могат дори да отменят церемонията.