Последни
Home / Музика / Ембиънт преди Задушница на 20 февруари
Ембиънт преди Задушница на 20 февруари

Ембиънт преди Задушница на 20 февруари

Културата, като продукт на цивилизацията крие своите капани, пречещи на творчеството. Макар и да звучи като оксиморон, културата е „стандартизирана“. За да предизвиква интерес към себе си, към многообразието си, към своите културни кумири, културата рано или късно става предсказуема, особено ако попадне в капана на общественото мнение и носталгично очакване.

Колкото по – стандартизирана е, толкова повече културата не желае да рискува, подлагайки на съмнение музикалната теория, азбуката, логическото мислене и т.н. Понякога, в условията на пълна импровизация, теорията може да бъде преосмислена, а механическата последователност на стандартизацията – прекъсната.

Нямаме нищо против да рискуваме, без да имаме предварителна подготовка. Някога в по–активните течения на експерименталната музика от 1960-те, е съществувало смело схващане, че в импровизацията може да се роди резултат, който може да задмине очакванията на артиста.

Ние искаме да опитаме, да се усмихнем на предварителния ни неуспех и да се насладим на неведомото.

Обединяваме се в две действия.


Действие Първо: Без име, в което участват Пламен Колев (Veluvian) от Adonai Atrophia/IC1101 и отскоро подвизаващ се в мрачните Бродник и Явор Димов също от Бродник и Dimholt. Всичко започна от невинен порив за комуникация с музика и без думи.

Действие Второ: Мистерията на българските песове. Пет обречени души. Пет улични кучета. Петима призрака. Ив Крис Ангелов и Богомил Братоев от Малък Ручей, Gallar от Margo Spring, NxMx от Nihilistic Front/dwaal/SBR/Cortisol Society и отново съдейства Veluvian.

Мистерията на Българските песове

Събитието е от 20 февруари в Koncept Space, a звукът стартира от 20:00 часа. Има време до задушница, но не пречи да окажем почит на мъртвите. Тоест, на нас самите. Би следвало да се получи смесица от дарк ембиънт, джаз, dungeon synth, trip, obscure electronics и т.н.