Последни
Home / Новини / Alithia: австралийски пост-рок в София и Пловдив
Alithia: австралийски пост-рок в София и Пловдив

Alithia: австралийски пост-рок в София и Пловдив

Турнето на австралийците Alithia преминава през два града в България тази седмица – на 27.10 в Live & Loud София, а на следващия ден в Пловдив (Пост-културна сцена). Българският съпорт за двете дати са Feedbacker, заедно с пловдивските банди ∅⊙∦ – Фондация Обещаното нищо (в София) и младите надежди Mindflux (в града на тепетата).

Линкове към събитията за концертите в София и Пловдив: тук и тук.

Alithia идват от Мелбърн и са представители на т.нар. „astral space core“ –  определение, избрано от самите тях за да опишат еклектичния си и завладяващ стил. Музиката им е елегантна смесица от сайкъделик, прогресив и пост рок, съпътствана от наелектризиращи живи изпълнения.

Alithia се завръщат у нас за трети път, след като направиха общо турне със smallman преди няколко години. В момента бандата е на турне, предхождащо записа на второто им дългосвирещо приключение, което се финансира от дарителска кампания.

alithia-tour
Софийското нойз-рок дуо Feedbacker наскоро извади дебютно ЕР, обещаващо унищожителна звукова атака на живо. След концертите в София и Пловдив двамата се отправят към южната ни съседка за общ концерт с Rita Mosss, Friend of Gods и Autumn Acid в Солун.

Feedbacker