Последни
Home / Музика / Alicia Edelweiss се завръща в София година по-късно, за да представи новия си албум
Alicia Edelweiss се завръща в София година по-късно, за да представи новия си албум

Alicia Edelweiss се завръща в София година по-късно, за да представи новия си албум

Акустична независима музика от Alicia Edelweiss (Австрия) и Илко Биров (България), представена от българския независим лейбъл Kontingent Records. На живо в Neu!Berlin на 16 април 2016 г. (събота). 

Сигурно си спомняте прекрасната Alicia Edelweiss, която гледахме точно преди година в София заедно с (вече несъществуващите) Old Trees в Социален център Аделанте. Тя се завръща в България, за да представи новия си албум Mother, how could you? на специална предпремиера в клуб Нов Берлин / Neu Berlin.

Снимка: Franzi Kreis

Alicia Edelweiss, Снимка: Franzi Kreis

Албумът на Alicia излиза в специален лимитиран тираж на касета (с книжка с текстове и рисунки на самата нея) от Kontingent Records седмица преди официалното му представяне. Албумът излиза и на CD от Glowing Records във Виена на 24 април. На 15 април пък Alicia ще е във ВегАрт във Варна (повече инфо тук).

Специално за събитието се включва и Илко Биров с акустичен сет. Илко е един от най-креативните артисти в България, на които сме попадали напоследък. Той е мултиинструменталист и композитор, израснал във Ванкувър, а в момента живее в София.

Илко Биров

Илко Биров

► Чуйте повече от Илко Биров:
https://ilkobirov.bandcamp.com/

► Можете да чуете ЕР-то на Alicia Edelweiss – I should have been overproduced (2012) тук:
https://aliciaedelweiss.bandcamp.com/

► Събитието във Facebook е тук:
https://www.facebook.com/events/1544042005888171/