Последни
Home / Музика / Ashes of spring: Abandoned Shelter & Adonai Atrophia в Neu! Berlin
Ashes of spring: Abandoned Shelter & Adonai Atrophia в Neu! Berlin

Ashes of spring: Abandoned Shelter & Adonai Atrophia в Neu! Berlin

С настъпването на пролетта идва и първото събитие на живо, организирано от ъндърграунд лейбъла Abandonment за 2016 година. Домакин e клуб Neu! Berlin, а на 21 април ще можете да чуете и видите два изключително интересни български проекта:

Abandoned Shelter, създаден през 2004 г. e един от пионерите в българския dark ambient. Зад гърба си има два издадени албума на CD-r от малки международни лейбъли за експериментален звук, а през януари излезе “Umbra” на дигитален формат за свободно теглене. Не сме го виждали на сцена от 2012 г. насам, така че очакваме с огромно вълнение завръщането му.

Adonai Atrophia (AA) е дебютът за вечерта. Това е новото търсене на Veluvian след миналогодишния IC1101. Той описва AA като пътуване от Предвечността към грубия порядък.

„В този dark ambient проект се използват преливане на звуци и ефирни вибрации, с които да опишат кристализирането на Духа, неговото потапяне в най – плътните измерения на Универса, започвайки от Зората и стигайки до „Малкут“ – плътното царство на нашия опитомен от представите ни елементарен свят. В тази концепция са използвани понятия и конструкции от Кабалата, Розенкройцерството, както и някои апокрифни учения от далекоизточния езотеризъм.


Ако минало, настояще и бъдеще се обединят в една изначална точка, тогава преходността и продължителността отпадат, за да се опише това циклично пътуване като една „Метаистория“. Използвани са изразни средства от drone, дигитален noise и тяхната среща с елементи от непознатия ориентализъм. Авторовата концепция не ангажира никого, защото всеки слушател може самостоятелно и асоциативно да намери своите картини, от които ще почерпи с контакта си със саунда на AA.“


По-време и на двата сета ще бъдат прожектирани тематични визии, ще има и импровизиран дистро щанд с касети, плочи и дискове.

Мястото е Neu! Berlin
Денят – 21 април. Входът 3 лв.
Началото е в 20:00 ч.

Повече информация можете да откриете тук:
http://abandonmentlabel.blogspot.com/