Последни
Home / Кошче / Футболистите в музиката: Oт Гулит и Алекси Лалас до Газа и Петър Чех
Футболистите в музиката: Oт Гулит и Алекси Лалас до Газа и Петър Чех

Футболистите в музиката: Oт Гулит и Алекси Лалас до Газа и Петър Чех

За някои футболисти огромните пари, които получават, за да ритат топка и общуването с някои дами, които средностатистическите служители на БАН гледат предимно по телевизията, не са достатъчни. Те търсят истината и в музиката.

Вратарят на Челси Петър Чех свири на барабани в групата Eddie Stoilow. Той често обменя мисли за изкуство с барабаниста на Queen Роджър Тейлър, с който се запознава по време на самолетен полет.

Един от най-сериозните музиканти на футболния терен е американецът Алекси Лалас, който е издал три албума и е подгрявал Hootie and the Blowfish.

Колегата му от сегашния национален отбор на САЩ Клинт Демпси пък плува в хип хопа.

Холандецът Рууд Гулит пък свири на бас и пее в не един реге проект през годините.

Екзистециалните търсения на Пол Гаскойн са световно известни, документирани неведнъж в ”Сън”. По-малко известно е обаче, че Газа има на сметката си и хит сингъл.

”Fog of the Tyne“ достига до второто място в чартовете, но англичанинът не задълбава в музиката и продължава да прави това, което му се отдава най-добре и до днес. Е, с леки прекъсвания в центровете за рехабилитация.

Друга известна с постоянството си в ”разширяването на хоризонтите си” британска легенда – капитанът на Арсенал – Тони Адамс, пък свири на пиано.

Славният хърватски защитник на West Ham Славен Билич е ритъм китарист на рок бандата Rawbau.

Шотландецът Крисчън Дейли пък е вокал на бандата Hooligan. За съжаление творчеството на групата не е достъпно в Интернет.

Някогашният голаджия на Nottingham Forest Пол Макгрегър е вокал на пънк групата Ulterior. В битието си на музикант Макгрегър е известен като ”Honey”. Преди това се е изявявал и в инди групата Merc, която пък му донесе псевдонима „Britpop Footballer“.

Анди Коул, известен най-вече от годините си в Манчестър Юнайтед, също има един издаден сингъл от 1999 година.

Брит легендите Крис Уодъл и Глен Ходъл също записват хит. През 1987 двамата пускат парчето „Diamond Lights“, в което участие има и Ван Хален.

Може би един от най-известните музикални опити на футболист е на Кевин Кигън – диско хитът ”Head Over Heels in Love”

Най-сериозна кариера пък прави вратарят на Реал Мадрид Хулио Иглесиас.