Последни
Home / Новини / „Убиецът“ на Джим Морисън
„Убиецът“ на Джим Морисън

„Убиецът“ на Джим Морисън

43 години след смъртта на Джим Морисън на 3 юли 1971 година в Париж, певицата Мариан Фейтфул сподели в интервю пред списание Mojo кой според нея вероятно е причинил смъртта на Морисън.

Добре известно е, че той умира от свърхдоза хероин в апартамента на приятелката си Памела Корсън, която и открива трупа му във ваната.

Според Фейтфул дилърът на наркотици и тогавашен неин приятел Жан дьо Бретей (на снимката долу) е дал смъртоносната доза на фронтмена на The Doors. Бретей, който умира в Танжер същата година, по това време е известен като “дилъра на звездите”.

“Той отиде да се види с Джим и го уби“, разказва Мариан. “Сигурна съм, че е било инцидент. Горкото копеле. Дрогата беше прекалено силна и той умря. Всички, които са свързани със смъртта на този човек, вече са мъртви, освен мен”, допълва тя.

Френското законодателство не позволява аутопсия при липса на доказателства за насилствена смърт, каквито в случая не са открити. Затова преждевременната кончина на Морисън и досега се води “инцидент при злоупотреба с хероин”.

63klo6nhreqv6oh3