Последни
Home / Музика / Elbow: За 40-те, края на връзките и пренаписването на историята
Elbow: За 40-те, края на връзките и пренаписването на историята

Elbow: За 40-те, края на връзките и пренаписването на историята

Шестият албум на Elbow “The Take Off and Landing of Everything” постигна силен комерсиален успех и достигна до върховете на музикалните класации.

В него фронтменът Гай Гарви и компания не излизат от разбиранията си за музиката от предишните албуми, въпреки че този път не следват обичайното за групата колективно композиране.

Гарви коментира пред NME, че албумът се отнася до голяма степен за остаряването.

”Когато си на 40, си на всички възрасти едновременно, защото си мислиш за младостта, която е отминала и за това как си станал човека, който си”, каза Гарви, който вече навърши 40 години.

Фронтменът прилича на гимназиален учител и е много далеч от представата за рокендрол човек.

Друг основен момент около албума е раздялата на Гарви с приятелката му след  десетгодишна връзка. На няколко места се появява и любовната му афера с пиенето.

”Наистина обичам да взимам ужасни, негативни ситуации и да ги превръщам в прекрасни текстове. Просто, за да се смея последен. Да превръщаш нещата в позитивни, да пренаписваш историята”, казва Гарви пред Guardian.

“The Take Off and Landing of Everything” е записан в студиото на бандата в Манчестър и в това на Питър Гейбриъл в Бат. Продуциран е от пианиста Крейг Потър.

”Искам да работя повече. Тогава съм най-щастлив.  Ако се замислиш, всички търсят причината в нещастното си детство. А аз я намирам, докато правя нещо добро. Правя всичко възможно, докато това се разбере. Най-щастлив съм по средата на някоя добра песен”, казва Гарви.

Гарви разказва, че винаги е писал любовни песни за Манчестър и сега за пръв път има и влияние oт  друг град – Ню Йорк. То се усеща на няколко места, но най-вече в “New York Morning”, в която Гарви описва града като „the modern Rome, where folk are nice to Yoko“.

Това е отправка към последната пресконференция на Джон Ленън преди да напусне Англия завинаги. Тогава Ленън обяснява, че градът е новият Рим, а освен това хората са мили с Йоко.

В тази връзка Гарви коментира пред Independent, че не смята Йоко Оно за отговорна за разпадането на Beatles.

“The Take Off and Landing of Everything” ще излезе през март и ще бъде представен на много от големите летни фестивали.  Между другото, освен нов албум групата пусна и собствена марка бира ”Charge”, зад която стои пивоварната Marston’s.