Последни
Home / Новини / Докато времето трае, как траем времето?
Докато времето трае, как траем времето?

Докато времето трае, как траем времето?

traevremene2„Траевремене” е театрален проект, който се случва в сътрудничество със Студио Прожектиране – известно сред младите архитекти като пространство за дискусии, работилници и иновативни архитектурни идеи.

Това е и причината за специалното участие на архитектите от dontDIY, за които работата е свързана и с проекта им „Архитектурата търси култура”. Към тях ще се включат и студенти от университета, които ще адаптират приземното студио за театралната ситуация в специалната архитектурна работилница по време на репетиционния период.

В „Траевремене” всеки от актьорите едновременно работи с текста и със специално създаден за представлението музикален инструмент, част от специфичния театрален език на проекта. В хода на представлението в пространството на студио „Прожектиране” актьорите ще изпълняват музика и текст, ще населяват създадената от архитектурната работилница среда, и ще се опитат да включат публиката в това необичайно театрално преживяване на темите за временното и вечното.

Музикалната среда в представлението е дело на Тодор Стоянов и Александър Даниел (познати от Big Banda и Ambient Anarchist). Композиторите са създали музикалните инструменти, добавили са предмети от ежедневието и са вписали тази иновативна звукова среда в театралния език.

traevremene1

Ида Даниел, която познаваме като режисьор на „Какво се случи, след като Нора напусна мъжа си, или опорите на обществото”, „Никой не знае какво му носи късната вечер”, „Мъртвата Дагмар или Малката кибритопродавачка” и „Да изядеш ябълката”, танцовият пърформънс „No movement No Sound”, проектът „София в ушите ти” и като автор на стихосбирки и преводи е събрала актьори – съмишленици, лица познати от софийската сцена.

Театрална игра с времето и временното – под режисурата на Ида Даниел, текст – Радослав Чичев, среда – dontDIY и студентите от Студио Прожектиране, музика и инструменти Тодор Стоянов и Александър Даниел. С участието на Елена Димитрова, Мариета Петрова, Мирослава Захова, Александър Митрев, Петър Мелтев, Юлиян Петров и Марий Росен.

Дати: 8 февруари – премиера
10, 11 февруари
13, 14, 15 февруари
17, 18, февруари
19 февруари от 22.00 – последно