Последни
Home / Новини / Тад Дойл не спи
Тад Дойл не спи

Тад Дойл не спи

Новият албум на Brothers of the Sonic Cloth идва с гръм и тътен!

Петнайсет години след края на сиатълската машина TAD най-накрая ще можем да чуем нещо от самия Тад Дойл и неговата не-съвсем-нова група Brothers of the Sonic Cloth. След едноименното демо, издадено през 2008, това ще е първото издание на групата, и неин официален дебют.

Тад Дойл стартира Brothers като солов проект, но това е за относително кратко време, защото старият лунатик свръхтежка категория не може да стои мирен и иска да свири на живо. След много търсене и наместване Тад взима под крилото си Дейв Френч на барабаните и се оставя да бъде убеден от съпругата си Пеги Дойл, че тя е неговият човек на баса.

Резултатът е смазващ.

Дойл не отстъпва и на сантиметър от тежестта и дълбочината на работата си в TAD, нито на енергията на Hog Molly. Звукът, който бандата пуска в промо клипа, е много по-брутален от демото преди 5 години, така че чакането си е струвало.

Brothers of the Sonic Cloth обявиха, че ще вземат и втори китарист на предстоящото турне. Интересно кой ли ще е четвъртият в групата и колко точно по-тежко и плътно може да стане положението при тях.

Но да се върнем на албума. Той е записан в Robert Lang Studios, както и в студиото на Тад Дойл Witch Ape. Миксът е дело на Били Андерсън (Sleep, High on Fire, Melvins). Плочата излиза на 17 февруари 2015 от Neurot Records.

Ето за какво става дума:

Малко линкове:

Brothers of the Sonic Cloth

http://www.taddoyle.com/botsc
http://www.neurotrecordings.com
http://www.facebook.com/neurotrecordings