Последни
Home / Новини / Стана известно името на новите „Междузвездни войни“
Стана известно името на новите „Междузвездни войни“

Стана известно името на новите „Междузвездни войни“

След различни спекулации вече е известно официалното име на новият, седми пореден епизод от сагата „Междузвездни войни“.

Той ще се казва „Междузвездни войни: Събуждането на силата“ („Star Wars: The Force Awakens“), стана ясно от пост на компанията „Дисни“ в „Туитър“.

Както бе оповестено още при разработването на проекта, продължението на сагата ще бъде под крилото на „Дисни“, след като Джордж Лукас предостави правата за снимките на компанията, която закупи собствената му „Лукас филм“.

Филмовата компания на Лукас последва съдбата на  „Пиксар“ и „Марвел“, както и на американските канали ESPN и ABC, вече притежавани от „Дисни“, която държи и всички права върху поредицата за „Индиана Джоунс“.

При обявяването на своето решение преди две години Лукас заяви: „За мен дойде времето да предам „Междузвездни войни“ в ръцете на следващото поколение режисьори. През последните 35 години едно от най-големите удоволствия за мен бе да гледам как Star Wars се предава от поколение на поколение“.

Първият епизод от новата трилогия, вече под новото ръководство и режисурата на Джей Джей Ейбрамс, ще излезе на 18 декември 2015 година.