Последни
Home / Кино / Славната история на CBGB – родното място на пънка
Славната история на CBGB – родното място на пънка

Славната история на CBGB – родното място на пънка

Television, Talking Heads, Dead Boys, Blondie, Ramones, Пати Смит и много други тръгват от легендарния клуб в Ню Йорк – CBGB (”Кънтри, Блуграс и Блус”) с последващата добавка OMFUG (”Друга музика за ентусиазирани меломани”).

Зад дупката, наричана ”родното място на пънка”, стои Хили Кристъл, който oбича да помага на хората, да прави бизнес и да фалира.

Филмът CBGB на Рандал Милер проследява славната история на Кристъл, който вярвал в успеха на кънтрито, но и на максимата ”всички банди, дори и скапаните, имат фенове”.

Тук има много дух, смях, носталгия по читавите години на пънка, един чувствителен плъх Бърт и кучето с най-славната отделителна система – Джонатан. Има и малко от мейнстрийм американското кино, но не достатъчно, за да провали филма.

Главната роля е на Алън Рикман. Епизодично се появява и барабанистът на Foo Fighters – Тейлър Хоукинс, който изиграва Иги Поп.

Клубът е отворен през 1973 година и затваря през октомври 2006 с прощален концерт на Пати Смит. Животът му обаче продължава с едноименен фестивал и интернет радио.