Последни
Home / Новини / Скот Уейланд се връща с ново парче и нова банда
Скот Уейланд се връща с ново парче и нова банда

Скот Уейланд се връща с ново парче и нова банда

Една от легендите на грънджа Скот Уейланд пусна ново парче преди предстоящия си албум, който трябва да излезе на 31 март.

Песента “Modzilla” е първият оригинален материал на Уейланд от пет години насам и ще е част от албума „Blaster“ на бандата му Scott Weiland & The Wildabouts.

Уейланд съобщи пред Rolling Stone, че албумът ще включва 12 парчета, повечето от които написани от него. Очаква се да е с характерни тежки китари и по думите на Скот с „много пространство между нотите“.

В бандата му участват китаристът Джеръми Браун, басистът Томи Блек и барабанистът Дани Томпсън. Същият състав го подкрепи и в турнето му от 2013 година, в което представиха парчета на Stone Temple Pilots.

За последно Уейланд пусна оригинална музика в рамките на едноименния албум на Stone Temple Pilots от 2010 година, година по-късно пък се разписа и с коледен албум „Тhe Most Wonderful Time of the Year“.

През 2013 година той бе уволнен от Stone Temple Pilots и бе заменен в нея от вокалиста на Linkin Park – Честър Бенингтън (Chester Bennington). Уейланд и останалите музиканти от групата влязоха в съдебна битка за правото да използват името Stone Temple Pilots, като скандалът още не е завършил.

Дебютният албум „Core“ на Stone Temple Pilots излезе на музикалния пазар в далечната 1992 г. От тавата само в САЩ са продадени над 8 милиона копия.

Групата се разделя през 2003 г. и се събира отново през 2008 г. През този интервал Скот Уейланд заедно с бившия китарист на Guns`N’ Roses Слаш и други музиканти е член на супергрупата Velvet Revolver.