Последни
Home / Новини / писателибезкниги 8
писателибезкниги 8

писателибезкниги 8

Всъщност май не е отвратително гадно да си писател в София в момента. Дори и да не си издал книга. Литературата не е само да си зализан плешив чичко с шкембе и претенции или застаряваща поетеса с глас като шкурка. Всъщност е и това, но да не си разваляме вкуса в устата. Смисълът на всичко казано дотук е, че ако пишеш и ти стиска, трябва да си размърдаш задника и да се изправиш пред публиката. Петте минути слава са като хубаво бело, а адреналина от потенциалните бутилки, които могат да полетят към теб във всеки един момент, си заслужава.

Ако се разпознаваш в тези редове – ето ти оферта: писателибезкниги 8 е на 27 януари и можеш да се включиш.

Неиздавани автори пращат свои текстове на прекрасния мейл pisatelibezknigi@gmail.com; получават отговор; всеки от одобрените автори получава не само отговор, а в последствие и чужд текст, който ще чете на събитието.

Сега, конкретиката. Датата на осмото издание на това титанично четене е 27 януари и традиционно ще е в The Barfly. Текстовете трябва да пристигнат на мейла (пише го по-горе) не по-късно от 22 януари (четвъртък). На 23 януари (точно така, познахте, петък) към обяд ще бъдат обявени имената на авторите с одобрени текстове.

✘Да, можете да пращате разкази, стихове, поеми, хайкута, пиеси, каквото ви хрумне.
✘Не, не е препоръчително да пращате есета на ниво 6-и клас.
✘Да, трябва да присъствате лично, а не да обясните, че ще пратите сестра си, лелинчо си или котката Унуфри.
✘Да, текстовете трябва да са максимум 3 (словом три) страници, защото на никого от публиката няма да му се слуша повече, а на Нинко Кирилов не му се четат романи.
✘Да, можете да задавате всякакви въпроси на организатора в самия event, на ЛС, по мейл и където си искате, като се надявате на отговор.

Накратко: писателибезкниги (като една дума и то с малка буква) е неформална литературна многоъгълна геометрична фигура. Представлява поредица събития, на които неиздавани автори биват прочетени пред публика от свои колеги.

Всички представени пред публика текстове са публикувани в блога на писателибезкниги.

Текстовете биват селектирани единствено и само от Нинко Кирилов, чието дело е цялата поредица събития писателибезкниги, както и концепцията за тях.

След като ти предадохме тази изключителна информация, смятаме че вече нямаш никакво оправдание да ни обясняваш на градус, че си по-добър от еди-кой-си публикуван писател, който и без това е с връзки. Знаем, че е с връзки, гадното копеленце!