Последни
Home / Кошче / Пет години левитация*
Пет години левитация*

Пет години левитация*

Oт Георги Александров

Випуск 2016 без да иска беляза завършека на една ера. Офанзивна. Пънкарията бе достигнала върховната си форма, синтезирайки се в начина на мислене. Пробиваше път през пластовете попфолк и дори виждаше низките корупционни изпълнения зад гъстата мъгла, разделяща ръководство и ученици.

Оказа се, че на младите не им е нужен гребен за да осмислят бунта.
Следва реквием на Френската гимназия.

Митът оправдава реалността почти изцяло. Институция, славеща се с историята си поради настоящата нефункционалност. Пет години в ретроспекция:

Периодът преди записване е наситен със задълбочени анализи на „елитните“ училища. Загрижените родители подозират, че в сградата на „Раковски” и Патриарха детето им ще опознае необятния свят на науката. Вероятно и на наркотиците. Безсънни нощи на дуализъм, граничещ с Яворовия.

На първия учебен ден новодошлите бива замеряни с разнообразни зеленчуци. На госта /френския посланик/ направо не му се вярва. С времето практиката отшумя, поради нехуманното отношение и огромната вероятност дебел морков да пробие черепа на зрелостник, убивайки го на място.

Добре дошли, деца!

Третият етаж, на който се подвизават осмокласниците, перманентно вони на пот. Още неоткрили доброто старо чукане, те търчат по коридорите като луди.

Смеят се и крещят, прехвърляйки всички тоналности, а понякога стигайки и до нови. Сред тях късметлиите, попаднали на компетентен учител, грабят от френската култура.

Останалите с нетърпение очакват камбаната и междувременно се попипват.

В девети клас компаниите вече са ясно оформени. Тихомълком настъпват сблъсъците на интереси. Къси връзки без чукане. Поради това къси. Отворените пушат боро touch на каше.

К. обаче преминава пръдливо като агент на ДС и се стреми да запомни нарушителите. После се чудят защо ги оставя на поправка по химия.

Търпеливите все още проявяват бегло уважение към учителите. Едва догодина ще разберат разликата между старата школа и „будителите“, които просто няма какво друго да правят с живота си.

На третата година късметлиите намират сродна душа от противоположния пол. Дълги месеци на висене по паркове и разходки с надървена пишка. Евентуален секс, който поставя дистанция между приятелите. Тя обаче рязко изчезва след приключване на връзката и всичко е наред.

Тежките учебни месеци предполагат интензивно изучаване на различни дисциплини на френски. Няма да е на френски.

Парадоксът /съдейки по името на училището/ засилва усещането за монотонно ежедневие, което предполага пушене на опасния наркотик, известен като марихуана. Според очевидци подрастващите се крият по безистени и входове за да вдишват отровния дим. Пристрастяването се случва на момента.

Тези, иначе добри деца, виреят из градските паркове. Най-вече „Седмочисленици“ или „Набоден“. Исках да кажа „Народен“. Случва се да посещават мероприятия, на които се пие стриктно житна и двулитровки. Последствията са ясни и необратими.

Единадесети и дванадесети клас общо взето не съществуват.

Сарказмът приключва тук. Последните две години всъщност са най-съществени. Тогава ученикът разбира в точно колко порочен е кръгът.

Висенето в неслучващите се занятия го навежда на конспиративни мисли. Как изчезват няколко хиляди от училищната каса.

Как се прави ремонт на спортния салон за баснословно по-висока цена от реалната.

Как кацат определени деца и по-точно срещу колко? И най-вече: коя е фамозната фигура, оглавила йерархията.

Тогава се сеща.

Една жена, която силно напомня на Пеевски. Във Френската, драги, всъщност съществува само един мит:

Как минава Б. през пропускателния пункт, да го еба?

Ние не се справихме. Можехме да пробием шибаното статукво както си трябва, но бяхме прекалено заети с матури и пиене. Твърде жалко. Всеки от нас би поел вината. И никой не би съжалил за петте години. Защото имахме повод.

п.с. Неопределен брой лица на изпращането крещяха „оставка“. Ебати малоумниците. Това също бяхме ние. хахахахахаха. Евала.

* В оригиналния текст авторът назовава и имената на две учителки в гимназията, които Лунатик.бг oставя само с инициали, тъй като не носи отговорност за квалификациите и твърденията по техен адрес.