Последни
Home / Кошче / Любовта като математика
Любовта като математика

Любовта като математика

“Отношенията трябва да са прости, прости като 2 стотинки, защото любовта не може да се изчисли“

Отношения, които имат шанс да бъдат дългосрочни не могат да бъдат сложни по определение. Колко време е способен човек да изпилва мозъка на себе си и другите в режим нон-стоп? Половин година, година, в краен случай – няколко години. А след това на всички им писва от него и публиката в скръбно мълчание напуска залата, оставяйки героя сам да се поти на сцената под жара на прожекторите.

Просто здрав, надежден кон, не лъскавина
Така наречените сложни отношения, всички тия “дойдох си – тръгнах си“ и многочасовите разговори за високи материи – това, пардон, е от излишък на много свободно време.

Сериозно. Това е като да влезете в автосалон и да поискате бентли макар вашите средства в най-добрия случай да ви стигат за “ГъзОпел“ базова комплектация.

Вие можете да идвате в този салон години наред, но парашутът ще ви се отваря само за “ГъзОпел“. Всъщност всичко, което ви е нужно е здрав, надежден кон с работещ климатик, чист салон и правилно избрани гуми, който да ви достави от точка А до точка Б.

Фразите … ония фрази … светят червено
Отношенията трябва да са прости като 2 стотинки. Не е важно дали е гений или физик или просто Васко Зидарят, не е важно какво образование има, колко жени е имал и хубави стихове ли пише, важно е само колко ви е комфортно с него. Aко обича всички тия фразички: “Това е толкова сложно“, “Трябва да помисля“ или “Трябва да почакаме“- пращайте го колкото се може по-далеч. След време обезателно ще разберете дали е било любов или нещо друго.

Механизмът трябва да работи 24/7
Въобще любовта е състояние, което не се поддава на определение, за любов погрешно често възприемат въжделението, уважението, навика, завистта, желанието за разчистване на сметки и много други неща. От сложните взаимоотношения не печелите нищо освен болка в главата. Ако ви е нужна толкова тази болна глава, признайте си, че искате болната глава, а не този човек.

И! Качествата!
То как става всичко всъщност? По начало ви е нужен високстроенкрасивуменбогатперспективенсексуаленромантичен и чак много по-късно разбираме, ВСИЧКИ разбираме, че ни е нужен просто човек, на когото можем да разчитаме, който ще е до нас не тогава, когато механизмът е щракнал правилно в главата му по случайност, а винаги. Винаги, разбирате ли ? Затова НАДЕЖДНОСТТА е крайно важно качество.

Той е нужно да ви помага в най-сложните моменти в живота, когато всичко е задник и крачка наляво, крачка надясно – все в лайната. Затова ОТГОВОРНОСТТА също е крайно важно качество.

На вас ще ви се иска да споделяте радостта и печалите си, победите си и пораженията, мечтите и опасенията, затова УМЕНИЕТО ДА СЕ СЪЧУВСТВА е невъзможно важно.

Вие ще го изучите от долу до горе
по диагонал и хоризонтал, ще се разбирате от полудума, вие в крайна сметка ще се “притъркате“ един към друг като оттъкани на супермегаекстра стан вълнени нишки, вие ще прОдължавате да се карате и да се помирявате. И вие постоянно ще си отстъпвате един на друг частичка от себе си, частичка по частичка, така че ГЪВКАВОСТТА – това също е много-много важно.

И вие ще приемате важни решения заедно и поотделно, решения, които могат напълно да променят вашия текущ “подреден“ по ваш начин начин на живот, така че БЕЗ ДОВЕРИЕ – НАНИКЪДЕ, АМА НАНИКЪДЕ.

Помислете си, като бяхте на 20, за нищо от това не мислехте, нали? Искахте само той да спре пред вас с колата, да ви подари цветя и така красиво-красиво да ви целуне. Та… всъщност нищо от това не е важно колкото прашинка даже. Майната му дали е красив или не, с обратна захапка или заешки зъби. Всичко, от което имате нужда е осъзнаването, че ето с този човек – в огън и във вода и че, когато е до вас, на вас ви е много добре. И че БЕЗ него ви е д-о-о-о-о-ста по-зле отколкото С него.

И аз ви уверявам, че когато се обърнете след, да речем, 20 години, когато както и преди ще ви става мило

докато мерите температурата му
и му помагате да си пише завещанието макар просто да е кихнал веднъж и когато вече ще сте престанали да водите душевните разговори “А накъде се движим“, защото ВЕЧЕ сте стигнали там, където ви е било необходимо да стигнете – ето това ще е любов. Любовта не се изчислява по-рано. Никога.

А всички тия сложни отношения – абе, майка му…, що не вземете да запишите курс по макраме. Или да помогнете на сираци. Оставете горкия си мозък на спокойствие, той и без това си има бая друга работа.

Автор: Лора Аболихина