Последни
Home / Новини / Няколко задаващи се албума – The Cure, Radiohead, Кasabian …
Няколко задаващи се албума – The Cure, Radiohead, Кasabian …

Няколко задаващи се албума – The Cure, Radiohead, Кasabian …

Три от най-влиятелните съвременни групи може да изкарат нови албуми до края на годината.

Лидерът на The Cure Робърт Смит съобщи, че групата има записан албум още от 2008 година, когато пусна 13-тия си –  4:13 Dream.  Очаква се продължението да се казва 4:14 Scream.

Смит не е много ентусиазиран за новия албум заради това, че е записан от съвсем друг състав на групата и каза в интервю за XFM, че вероятно бандата няма да свири песни от него на живо.

Групата планира обаче нов концерт ”трилогия”, в който да свири три албума на живо. Този път те ще бъдат – ”The Top”, ”The Head on the Door” и ”Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me”, и трите от 80-те години на миналия век.

Най-съмнителен е новият албум на Radiohead. Китаристът на бандата Джони Грийнууд каза наскоро, че ще се съберат това лято, за да обсъдят деветия си студиен албум. Излязоха и слухове, че Грийнууд и Том Йорк вече имат подготвени осем парчета, съобщи Мediamass. Според първоначалната информация групата ще се върне към корените си. За следващата година пък е възможно ново световно турне.

Хората на Дейв Грол също вече записват.  Те са се събрали в студиото Rancho De La Luna в пустинята Джошуа Три, Калифорния, чийто съсобственик е Дейв Качинг от  Queens Of The Stone Age.

Продуцент на деветия албум на Foo Fighters е легендата Буч Виг, който стои зад много велики записи на Nirvana, Sonic Youth, Garbage, където е и барабанист, и други.

Британските рокери Kasabian обявиха, че ще пуснат новия албум 48:13 през юни. Очаквано китаристът Серж Пизорно обяви, че ще е по-добър от последната им работа „West Ryder Pauper Lunatic Asylum“, и общо взето е ”епичен”.

Един от най-големите чешити в рок музиката Beck също обяви, че може да пусне нов албум, въпреки че вече се разписа през 2014 с ”Morning Phase” след шестгодишна пауза.