Последни
Home / Новини / Новият албум на Queen: Фреди Меркюри, Майкъл Джексън, Уилям Орбит, но без басиста Джон Дийкън
Новият албум на Queen: Фреди Меркюри, Майкъл Джексън, Уилям Орбит, но без басиста Джон Дийкън

Новият албум на Queen: Фреди Меркюри, Майкъл Джексън, Уилям Орбит, но без басиста Джон Дийкън

Работилият с Мадона, Blur и много други Уилям Орбит съобщи, че е продуцент на новия албум на Queen, в който ще бъдат ползвани неиздавани студийни записи на покойния фронтмен на групата Фреди Меркюри.

„Песните са невероятни“, написа Орбит в профила си в Twitter. Китаристът на Queen Браян Мей съобщи по-рано, че заедно с барабаниста Роджър Тейлър работят по новия албум, които вероятно ще се казва „Queen Forever“ и се очаква за Коледа.

Уилям Орбит още миналата година съобщи, че работи по дует на Фреди Меркюри и Майкъл Джексън, който ще бъде част от новия албум. Двамата са записали три неиздавани песни по време на сесиите за албума на Майкъл Джексън „Thriller“.

 Албумът ще е вторият с гласа на Меркюри след смъртта му. „Made In Heaven“ бе издаден през 1995 година, като в него участва и оригиналният басист Джон Дийкън. След това обаче той напусна групата и не работи и по новия албум, припомня NME.

През 2008 година Queen издадоха ‘The Cosmos Rocks’, в който вокал е Пол Роджърс от Free. Toй обаче напусна през 2009 година и бе наследен от спечелилия American Idol Адам Ламбърт.