Последни
Home / Новини / Новият албум на Pink Floyd ще е инструментален, излиза на 10 ноември
Новият албум на Pink Floyd ще е инструментален, излиза на 10 ноември
"Тhe Endless River", artwork

Новият албум на Pink Floyd ще е инструментален, излиза на 10 ноември

Pink Floyd най-накрая обявиха подробности за предстоящия си нов албум ”The Endless River”, който ще излезе на 10 ноември.

Според прессъобщение на бандата албумът ще е почти изцяло инструментален.  Засега обаче е известно, че поне една песен  – “Louder Than Words”, ще има текст, който е написан от съпругата на Дейвид Гилмор – Поли Самсън.

“We bitch and we fight // But this thing that we do // It’s louder than words // The sum of our parts // The beat of our hearts/ It’s louder than words“.

Проектът се движи от Гилмор и барабаниста Ник Мейсън. Фил Манзанера от Roxy Music съшо е работил по албума като продуцент. Звуков инженер е Анди Джаксън.

Роджър Уотърс няма никакво участие.

Двамата са изслушали повече от 20 часа музика, записана по време на сесиите за ”The Division Bell” от тях и покойния клавирист Рик Райт. От този материал са избрали идеи, които са доразработили и презаписали през последната година.

Албумът е в посветен на Рик Райт , който почина през 2008 година, и ще е първият за групата от 1994 година, когато излезе ”The Division Bell”. По-рано тази година Pink Floyd отбелязаха 20-та годишнина от издаването му с нов бокс-сет.

Траклист на ”The Endless River”:

SIDE 1
1. „Things Left Unsaid“
2. „It’s What We Do“
3. „Ebb and Flow“

SIDE 2
1. „Sum“
2. „Skins“
3. „Unsung“
4. „Anisina“

SIDE 3
1. „The Lost Art of Conversation“
2. „On Noodle Street
3. „Night Light“
4. „Allons-y (1)“
5. „Autumn’68“
6. „Allons-y (2)“
7. „Talkin’ Hawkin'“

SIDE 4
1. „Calling“
2. „Eyes To Pearls“
3. „Surfacing“
4. „Louder Than Words“