Последни
Home / Музика / 25 години по късно: Слушай нечуван буутлег на Нирвана

25 години по късно: Слушай нечуван буутлег на Нирвана

На днешната дата преди четвърт век една млада банда на име NIRVANA свири в популярния клуб Satyricon в Портланд. Eдно от многото участия на групата преди дните на мега-славата им. NIRVANA имат няколко запомнящи се шоута в Satyricon, но от перспективата на последващите събития това е малко по-специално. Интересното е, че на барабаните е Дейл Кроувър от Melvins, който по това време свири с групата. Фен, който е бил на концерта, споделя в интернет, че тази вечер NIRVANA свирили темата от Скуби Ду. Другото събитие на вечерта е, че Кърт Кобейн среща Мишел Харисън, по-известна като Кортни Лав от Hole.

Oстаналото, както се казва, е история. Шумна, агресивна история със саундтрак, който променя съдби и малко хероин за вкус.

KurtCoain_satyricon

25 години по-късно буутлег от това шоу изпълзява от прашната кутия, в която е прекарал толкова много време и стига до YouTube. Ъплоудърът WY97212 обяснява: „Бях там. Записах техния сет. После прибрах лентата в една кутия. Днес има годишнина от шоуто и реших, че това е добро време повече хора да чуят записа. Enjoy and play loud!“

Eто и сетлиста:

NIRVANA@Satyricon

Nirvana, Satyricon (January 12, 1990)
1. „Scoff“
2. „Floyd The Barber“
3. „Love Buzz“
4. „Dive“
5. „Polly“
6. „Big Cheese“
7. „Spank Thru“
8. „Sappy“
9. „Breed“
10. „Molly’s Lips“
11. „School“
12. „Been A Son“
13. „Stain“
14. „Negative Creep“
15. „Blew“