Последни
Home / Кино / Най-личният филм на Фатих Акин и единственият възможен път
Най-личният филм на Фатих Акин и единственият възможен път

Най-личният филм на Фатих Акин и единственият възможен път

★★★★★★

Фатих Акин представя “Тhe Cut” (Раната) като ”най-личният си филм”. Режисьорът от турски произход дава на хората си историята на арменския геноцид, която според него те вече са готови да получат.

Назарет (Тахар Рахим) е ковач и живее с жена си и двете близначки в градчето Мардин. Някъде около Първата световна война младотурците решават да се разправят с „петата колона” на Москва.

Така полицията прибира първо всички мъже, след това жените и децата.

Назар е спасен от доброто в човека и тръгва на най-дългия път. Минава през Сирия, Куба и Съединените щати, защото това е единственото, което има право да направи в оставащите му дни.

Филмът се движи в уестърн стилистика, а основната драма минава през вечните сблъсъци –  семейство, вяра, отмъщение, прошка и всичките избори, които имаме.

Да се разделиш със себе си!

Личната история на Назар, която е написана от Фатих Акин и Мардик Мартин след дълго проучване, разкрива цялото си време, като отразява и погледа на днешния бежанец от Алепо – бягащият от смъртта в името на децата си.

Музиката към филма е написана от Alexander Hacke от Einstürzende Neubauten и на места доразказва историята по-силно от кадъра.