Последни
Home / Кошче / Майкъл Стайп и Иги Поп изрисуват китари за благотворителност
Майкъл Стайп и Иги Поп изрисуват китари за благотворителност

Майкъл Стайп и Иги Поп изрисуват китари за благотворителност

Майкъл Стайп от R.E.M., Иги Поп, фронтменът на Muse Мат Белами, бившият китарист на The Doors Роби Кригър, Дейв Стюарт от „Юритмикс” и режисьорът Гас Ван Сант са сред известните личности, които се включиха в интересна благотворителна акция.

Всички те изрисуваха по собствен дизайн китари Carparelli, които ще бъдат представени на благотворителен аукцион, организиран от неправителствената организация War Child на 9 ноември в Ню Йорк.

Стайп, който силно вярва в мисията на организацията (чиято основна цел е оказването на помощ на деца, пострадали от военни конфликти), нарича своята китара „сияеща”.

720x405-Michael Stipe working on guitar1

„Нито един човек, а още-повече дете, не бива да бъде подлаган на това, през което преминават тези деца. За мен е чест, че мога да допринеса с нещо, с което да им помогна. Благодаря на War Child за тази възможност”, казва музикантът пред Rolling Stone.

Изявлението, което Поп прави за същото списание, и с което представя своето произведение, кръстено „Soulman“ , е по-лаконично и напълно в негов стил: „Soulman goin’ 110 / colored dots signify the end / Soulman sings a soulful song / clear and simple, deep and long.“

1035x1380-iggy-pop-with-guitar

От своя страна, д-р Саманта Нът, основател на War Child USA, благодари в свое интервю за Stone на всички артисти за „невероятната подкрепа през годините“.

По Rolling Stone