Последни
Home / Кино / „Лешоядът” или защо не трябва да се юркаш на работа
„Лешоядът” или защо не трябва да се юркаш на работа

„Лешоядът” или защо не трябва да се юркаш на работа

★★★★★✰

Депресаро-маниакалната физиономия на Джейк Джиленхол е на път да стане една от най-търсените инвестиции на холивудските продуценти. След “Prisoners” и ”Еnemy” той отново прави много силна и завъртяна роля в ”Nightcrawler”(Лешоядът) и е на път да се превърне в новия Райън Гослинг.

Фабулата на ”Лешоядът” отдавна е развита във фикцията, а според някои любители на конспирацията и в реалността. Новинари, които започват сами да правят новините, за да може след това първи и най-истински да ги отразят.

Филмът има и още много нюанси включително антикорпоративна нишка, която е и най-голямата му сила. Става напълно ясно защо в качеството си на служител е далеч по-разумно да джиткаш на игри, отколкото да следваш заръките на някой смешник по-високо в йерархията.

Луис Блум, в ролята Джейк Джиленхол, е вкопчен в постигането на американската мечта, зареден с тонове мотивационни клишета и лишен от скрупули.

По случайност започва да бачка като ловец на новини – слуша полицейските честоти и снима различни инциденти.

Лу дефинира идеално и новата американска мечта – ако много искаш нещо и си готов на всичко, но наистина на всичко, успяваш.