Последни
Home / Кино / Ларс фон Триер: Едва ли ще правя повече филми
Ларс фон Триер: Едва ли ще правя повече филми

Ларс фон Триер: Едва ли ще правя повече филми

Ларс фон Триер заяви, че има голяма вероятност да не прави повече филми. Това стана в интервю за Politiken, което впоследствие бе разпространено от The Guardian.

Датският режисьор се е подложил на лечение от алкохолна и наркотична зависимости, разкри наскоро самият той, като наруши дългото си мълчание, последвало скандалното му изказване в Кан през 2011, в което изрази симпатия към Адолф Хитлер.

58-годишният Триер откровено призна, че му се налагало да пие поне една бутилка водка дневно, за да навлезе в креативния „паралелен свят“, от който имал нужда, за да работи.

Режисьорът казва, че е създал почти всички свои филми под някакво влияние. Дава пример с Dogville, чийто сценарий е готов за 12 дни – с помощта на наркотици, докато завършването на Nymphomaniac му отнело 18 месеца поради трезвеност.

Основното притеснение на Триер е, че бидейки чист, ще е в състояние да прави само „лайняни филми“.

„Не знам дали ще мога да правя повече филми, и това ме тревожи. Никога не се е случвало нещо свястно да излезе от бивши алкохолици и бивши наркомани. Кой, по дяволите, щеше да се занимава с Rolling Stones, ако не беше пиячката, или с Джими Хендрикс без хероина?“, споделя още известният с острия си език датчанин.