Последни
Home / Интервюта / Кърт Къркууд от Meat Puppets за концерта с Nirvana и групата с Крис Новоселич
Кърт Къркууд от Meat Puppets за концерта с Nirvana и групата с Крис Новоселич

Кърт Къркууд от Meat Puppets за концерта с Nirvana и групата с Крис Новоселич

The Meat Puppets са добре познати от изпълнението си като гости на Nirvana на акустичния концерт MTV Unplugged, състоял се на 18 ноември 1993 година в Ню Йорк.

Групата е формирана през 1980 и с известни прекъсвания е активна и до ден днешен. Има 15 издадени студиини албума, като един от най-популярните е този от 1994 – “Too High to Die”, а придружаващия го сингъл, “Backwater”, се превръща в радио хит по това време.

В днешния си състав членове на групата са: Кърт Къркууд (вокал и китара), Крис Къркууд (бас), Елмо Къркууд (китара) и Шандън Сам (барабани).

Наскоро Кърт Къркууд даде интервю за Alternative Nation, в което говори за своята група, за концерта с Nirvana, и за групата, в която свири заедно с Крис Новоселич през 2002-2003, Eyes Adrift.

 

Работи ли групата по нов материал? Ако е така, кога да го очакваме?

Записахме някои неща напоследък, но има още много да се прави. Имам готови неща на хартия, но музиката към тях още не е дошла.

Как ще опишеш новите неща?

Трудно е да се каже, нещо от сорта на пауър балади. Нещо като “brainless/shameless”.

Можеш ли да ни дадеш някакви имена на песни, да изострят апепита…

Тази, която споменах, е с единственото прилично заглавие, което съм измислил досега, а може и да го променя. Последното нещо, което ме вълнува, са имената.

Миналата година се навършиха 20 години от изпълнението ви с Nirvana. Струва ли ти се сега всичко това като някакъв сън?

По някакъв начин, да. Беше отдавна, но още отначало беше като сън. Опитвах се да остана съсредоточен, докато се случваше, да попия всичко, но по-скоро се чувствах като зрител на голям концерт и се наслаждавах на красотата на вечерта. Веднага разбрах, че това ще е чувство, което рядко изпитваш повече от веднъж.

Един от най-подценяваните ти проекти като че ли е Eyes Adrift, групата, в която свириш с Крис Новоселич от Nirvana и Бъд Гаф от Sublime. Защо по дяволите критиците предъвкаха по този начин албума ви? (групата издава само един, едноименен албум в края на 2002 – бел. ред.) Като се има предвид какво пускаха по MTV и радиото по това време, щеше да е хубаво да чуем малко добър рокенрол.

Нямам идея. Харесвах албума и мисля, че е добре изсвирен и има добри песни. Мисля, че всички, които казаха, че не го харесват, са завряли главите в задниците си… но какво знам аз? Аз съм просто един тъп музикант.

Ако книгата “Too High to Die: Meet The Meat Puppets” (чийто автор е водещият интервюто, Грег Прато – бел. ред.) някога бъде филмирана, кой искаш да те изиграе и защо?

Мисля, че Даниел Радклиф е подходящ за моята по-млада версия… като възрастен – Кевин Костнър, дори още по-магичен и идентичен мой близнак. Знам, че и двамата са големи фенове на групата и не се разделят от телефона в очакване на това предложение.

 

По Alternative Nation, със съкращения.