Последни
Home / Музика / Кортни е луда, Били Корган е ревльо
Кортни е луда, Били Корган е ревльо

Кортни е луда, Били Корган е ревльо

Ким Гордън е колкото сдържана, толкова и брутална. Tя не прощава на никого, защото е голяма колкото Вселената и чисто и просто може да си го позволи. Не е тайна за никого, че съвсем скоро излиза автобиографичната й книга Girl in a Band, която проследява пътя на Ким в житейски и кариерен план, започвайки от началото на 80-те, когато решава да напусне Лос Анджелис, за да навлезе в пост-пънк сцената на Ню Йорк и да основе групата на групите – Sonic Youth.

През годините Гордън е работила с толкова много артисти от всякакъв калибър и практически във всички сфери на изкуствата (включително и в модния дизайн), че няма как в мемоарите и да няма интересни препратки към други интригуващи хора.

И ето че в Guardian вече изтекоха цитати, които касаят някои не-чак-толкова интригуващи, но все пак всеизвестни лица като Кортни Лав, Били Корган, както и сдържан, но язвителен коментар за разпадането на дългогодишния й брак с Търстън Мур.

kim-gordon-ysl

„Кортни ни попита за съвет за нейната „тайна афера“ с Били Корган и аз си казах ‘ъ-ъгх’ още при споменаването на Били Корган, който никой не харесваше, защото е такъв ревльо. Smashing Pumpkins се взимаха прекалено насериозно и по никакъв начин не бяха пънк рок“.

„Никой не си задава въпроса какво стои зад нейния хищнически LA-блясък – социопатия, нарцисизъм – защото това е много рок’енд’рол, страшно забавление! Имам нисък толеранс към манипулативното, егоцентрично поведение и обикновено трябва да си припомням, че такъв човек би могъл да има психическо разстройство“.

Оказва се, че всички страхове на Били Корган, епично възпяти в почти всички слушаеми албуми на Smashing Pumkins може би са реални! Колкото до Кортни, чийто първи албум с Hole – Pretty on the Inside, е продуциран от Ким Гордън, тя води открита война с басистката на Sonic Youth още от времето след смъртта на Кърт Кобейн. „Алтернативни икони“ се плюят по списанията… ето това вече изобщо не е пънк!

A беше време, когато нещата не изглеждаха толкова тъпо. През 1991 всичко изглеждаше различно. Например ето така:

courtneykim91

Както и да е, глупостите за Корган и Кортни са само забавен клюкарски баласт, който да ни разсейва докато книгата излезе в края на февруари. Дотогава можем да точим лиги и да препрочитаме откъса, публикуван във Vogue.