Последни
Home / Новини / Ким Гордън от Sonic Youth представя мемоарите си
Ким Гордън от Sonic Youth представя мемоарите си

Ким Гордън от Sonic Youth представя мемоарите си

Бившата басистка на Sonic Youth Ким Гордън ще издаде своята автобиография „Girl In A Band“ през февруари 2015.

Книгата проследява пътя на певицата в житейски и кариерен план, започвайки от началото на 80-те, когато решава да напусне Лос Анджелис, за да навлезе в пост-пънк сцената на Ню Йорк и да основе своята група Sonic Youth.

„Често описвана като резервирана, в „Girl In A Band“ Гордън наистина се отваря и разкрива себе си“, научаваме от резюмето. „Детство, живот в артистичните среди, преместване в Ню Йорк, любовни афери, брак, дъщеря, група… това е добра и красиво написана история. Пулсиращо сърце на книгата е изследването на това какво значи партньорството, и какво се случва когато то изчезне“. Последното явно се отнася до раздялата на Ким с  нейния съпруг и колега Търстън Мур през 2011.

„Атмосферата на Ню Йорк през 80-те и 90-те, сред която изгрява звездата на Sonic Youth, революцията на алтернативната музика, проправянето на пътя пред Nirvana, Hole, Smashing Pumpkins и много други… Една от най-уважаваните персони в модерния рокенрол, Ким Гордън също така е считана за модна икона, визуален артист и източник на вдъхновение“, четем още в резюмето.

Ким е член на Sonic Youth от основаването им през 1981 до разпадането в 2011 вследствие на раздялата й с Мур. Нейната роля, наред с Търстън и другите членове на групата, е на вокал, бас-китарист, китарист, автор на текстове и музика и изпълнител на различни други инструменти. В момента е част от новосформираната от нея банда Body/Head.

Заглавието на книгата идва от част от текста на песента „Sacred Trickster“ от албума „The Eternal“ от 2009 – „What’s it like to be a girl in a band?/ I don’t quite understand“.

kim-gordon-memoir