Последни
Home / Кошче / Как да бъдем щастливи в България
Как да бъдем щастливи в България

Как да бъдем щастливи в България

В отговор на нашата леко язвителна рубрика ”For Dummies” Георги Кепчелиев ни предлага детайлно ръководство ”Как да бъдем щастливи в България?”.

Както всички знаем, в България не ти трябва много, за да бъдеш щастлив. Много са тези, които се оплакват, а в същото време са си добре, сведени до стандартния минимум като начин на живот. Явно това им стига. А когато човек свикне с някaкъв добър или вреден навик, трудно – може би почти невъзможно – може да се избави от това “прекрасно“ проклятие. Ето 10 не само безплатни, но и полезни съвета как да живеем щастливо в нашата мила Татковина:

1-ви съвет: Никога, за нищо на света не говорете за времето. Хората, които обикновено говорят за време нямат какво друго да кажат или измислят. Времето трябва да се остави настрана. Така или иначе майката природа си знае работата.

2-ри съвет: Благодарете за нещата, които са дадени от сърце, но не очаквайте да ви благодарят.

3-ти съвет: Не си хабете думите за хора, които нямат желание да ви разберат.

4-ти съвет: Отвличайте си вниманието с настолни игри. Психозата дебне навсякъдe!

5-ти съвет: Вярвайте и давайте колкото и каквото можете. Няма значение малко или голямо, все някога всичко се връща по някaкъв начин.

6-ти съвет: Не гледайте или ограничавайте гледането на квадратния или плоския приемник в дома си. Има вероятност да станете като него – дърдореща и еднообразна кутия.

7-ми съвет: Дръжте си на мнението и го ценете. То си е ваше и никой не може да ви го отнеме дори и да е грешно.

8-ми съвет: Не подражавайте на 100% на родителите си. Вземете пример от Хитлер.

9-ти съвет: Усмихвайте се и се смейте на нещата, които ви карат да се чувствате наистина щастливи. Не си хабете емоциите за излишни и безинтересни работи.

10-ти съвет: Не поставяйте парите на първо място, защото е възможно някои хора да ви изместят на заден план.

Казвам ви го от чисто сърце и от личен опит. Опитайте и вие.