Последни
Home / Кино / Итън Хоук търси смисъл в борбата срещу терористите в ”Good Kill”
Итън Хоук търси смисъл в борбата срещу терористите в ”Good Kill”

Итън Хоук търси смисъл в борбата срещу терористите в ”Good Kill”

Режисьорът Андрю Никъл (”Шоуто на Труман”, ”Гатака”, ”Господарят на войната”, ”Дилъри на време”) отново си партнира с актьора Итън Хоук в драмата Good Kill, чиято филмова премиера бе на фестивала ”Златния лъв” във Венеция в края на август и началото на септември.

Героят на Хоук е американски боен пилот, който е базиран в Лас Вегас и управлява дистанционно безпилотни самолети в битка с талибаните. Паралелно с това се проследява и сложния му личен живот, изпълнен с кавги с жената и децата му. Той започва да се терзае от своята мисия, поставяйки под съмнение дали не създава повече терористи, отколкото убива и дали не води война без край.

Във филма участват още дъщерята на Лени Кравиц – Зоуи, Дженюъри Джоунс, Брус Грийнууд.

Дядото на Хоук е бил пилот на изтребител през Втората световна война, така че актьорът се е обърнал към семейната история, както и към култовата драма на режисьора Тони Скот от 1986 година ”Топ гън”, за да се въплъти в ролята на героя си.

От своя страна режисьорът Андрю Никъл е ползвал изнесена от Уикилийкс информация и е изучавал жаргона на операторите на безпилотни самолети, за да пресъздаде възможно най-реалистична картина във филма.