Последни
Home / Кино / Истински детектив 2 – четирима в Калифорния
Истински детектив 2 – четирима в Калифорния

Истински детектив 2 – четирима в Калифорния

Създателят на сериала Истински детектив (True Detective) Ник Пизолато е наполовина готов със сценария на втория сезон на философската криминална поредица.

В интервю за The Daily Beast той разкрива, че докато първия сезон е фокусиран върху двама главни герои – детективите Марти Харт (Уди Харелсън) и Ръст Коул (Матю Макконъхи) и действието се развива в Луизиана, то вторият сезон ще заложи на четирима централни персонажи с изцяло нов актьорски състав, а действието ще се развива в Калифорния.

По-рано тази година Пизолато заяви, че героите за новия сезон вече се въртят в главата му, а сега те добиват все по-ясни очертания. Той коментира, че създаването на новите герои е като раждането на Марти и Ръст.

”По време на създаването им започнах да се привързвам към тях”, заявява Пизолато. Той твърди, че не може да продължи напред, ако не е очарован от героите.

Пред други медии той потвърди, че в работата по новия сезон ще бъдат привлечени много режисьори. По-рано Пизолато обяви, че  сезонът ”ще бъде за корави жени, лоши мъже и тайната окултна история на транспортна система в САЩ”.

Скоро се очакват и новини за кастинга на новите епизоди, като досега за ролите бяха спрягани имената на Колин Фарел, Брад Пит, Джесика Частейн, Кейт Бланшет, Хоакин Финикс, Крисчън Бейл, Джош Бролин, Тейлър Кич.

Първият сезон на „Истински детектив“ получи няколко номинации за наградите ”Еми“, в това число за най-добра мъжка роля на Матю Макконъхи и Уди Харелсън и в категорията за най-добър драматичен сериал.

”Поласкан съм да бъда номиниран, но аз трябва да дам своя глас за Матю, който прави най-доброто представяне в своя живот”, казва Харелсън в изявление по повод номинацията. В отделно изявление Макконъхи заяви, че за него е чест да бъде номиниран заедно с толкова талантливи актьори. Освен Харелсън и Макконъхи в категорията ”най-добър актьор в драматичен сериал” са номинирани Кевин Спейси за ”Кула от карти”, Брайън Кранстън – “В обувките на сатаната”, Джеф Даниълс – “Нюзрум”, Джон Хам – “Момчетата от Медисън авеню”.

Освен втория сезон на ”Истински детектив” се очаква и трети, но с него поредицата вероятно ще завърши.