Последни
Home / Музика / 50 години от рождението на Димитър Воев
50 години от рождението на Димитър Воев

50 години от рождението на Димитър Воев

На 21 май Димитър Воев щеше да навърши 50 години. Няколко събития, посветени на юбилея, заслужават внимание. Първото от тях е изложбата „Само двама„:

Фотографът Нели Недева – Воева, художникът Албена Баева и музикалният продуцент Иво Христов ви канят на 21-и май от 20:00 часа на откриването на изложбата “Само двама” в студио Suspacious на улица “6-и септември” №13 в София.

dimitar voev izlojba

Поводът е 50-ият рожден ден на Воев – поет, композитор и музикант, основател на култовата дарк-уейв група “Нова генерация”.

“Само двама” е изложба, която използва архивен видео-материал, малко известни интервюта, ръкописи и фотографии – като изходна точка, за създаването на една лична среща с Воев.

Архивите оживяват чрез интерактивните инсталации на Албена Баева, фотографиите на Нели Недева – Воева скъсяват дистанцията на времето. Зрител и поет застават един срещу друг, двама участници и една история за време, което е отминало, но не съвсем...“

Изложбата може да видите само за 4 дни – на 21-и, 22-и, 23-и и 25-и май.

Вечерта на 21-ви май 2015 г.  в Нов Берлин пък ще има концерт на уейв групата „Пролетарии и дарк-парти с много музика на Нова Генерация, Кале, Ревю и други подобни с dj Gothprince. Входът е свободен.
proletarii dvoev