Последни
Home / Литература / Дилян Еленков: Нека забравим тези разкази!
Дилян Еленков: Нека забравим тези разкази!

Дилян Еленков: Нека забравим тези разкази!

Сборникът “Нека забравим тези разкази” на Дилян Еленков ще бъде представен на 8 декември в НДК.

Събитието е в рамките на Панаира на книгата, а мястото – трети етаж, щандът на издателство „Жанет 45”.

Часът е 19 часа.

Книгата отразява живота на автора през последните 13 години и премина през куп предизвикателства, докато се материализира. Минава през различни епизоди – от еуфория до крайно отчаяние и непукизъм. Намира смисъл в баналното всекидневие и утайката на абсурда. Любовта е най-силна в отсъствието си, а настоящето се размива в минало и бъдеще без ясни очертания.

“Разказите на Дилян Еленков са откачени, шантави, странни, необикновени, неочаквани и поради това хубави, много хубави. Изпълнени са с такъв абсурден, сюрреалистичен маниер, който обаче звучи сякаш е нещо напълно истинско, напълно действително, напълно преживяно. Не може да не се отчете усетът на автора за детайла, за дребните думички и случки, които придават на разказите плът и кръв, вкус и форма, правят ги истински“, казва редакторът Митко Новков.

Главният герой обитава стаята си, говори с котката си и се свързва с реалността по случайност. Сблъсква се с роднини, приятели и квартални чешити. Децата го замерват с камъни, денят му изпива бирата, а нощта е среща с малките богове.