Последни
Home / Новини / Джеф Амент дискутира бъдещето на Pearl Jam
Джеф Амент дискутира бъдещето на Pearl Jam

Джеф Амент дискутира бъдещето на Pearl Jam

Басистът на Pearl Jam представи своите виждания за бъдещето на групата в скорошно интервю за Rolling Stone.

На въпроса дали Pearl Jam все още ще бъдат на сцената, когато членовете й станат на 60 и 70 години като Брус Спрингстийн и The Rolling Stones, Амент ясно отговаря:

„Не. Сега не мисля така. Това турне е към края си, колената ме болят, ушите пищят, липсват ми жената и кучетата. Така че в този момент нямам търпение да си почина малко. След няколко седмици със сигурност ще се завърна. Добре е да си почиваш. Не мога да си спомня момент от последните 10 години, в който да не съм изгарял от търпение да се видя с момчетата след известна раздяла. Не поддържаме непременно близък контакт, когато сме далеч един от друг. А когато се съберем отново заедно, искрено сме развълнувани да разберем какво се случва с децата на другите, има ли нови песни, такива неща. Това е неразделна част от всичко. За мен дългогодишното ни приятелство е по-важно от съдбата на групата“.

Попитан дали Pearl Jam работят по нов албум, отговорът е следният:

„Не. Но съм сигурен, че всеки е закътал по нещо. Всичко, което съм написал напоследък, е за RNDM с Джо Артър. За мен сега това е лесно, защото нямам деца, и когато съм вкъщи се мотая в студиото по цял ден“.

Последният за сега издаден студиен албум на Pearl Jam е „Lightning Bolt“ от 2013. Групата почти постоянно е на път, като не изневерява на навика си да включва по някой нов кавър на всеки свой концерт.