Последни
Home / Новини / Джаз и Кортасар в градинката на Кристал
Джаз и Кортасар в градинката на Кристал

Джаз и Кортасар в градинката на Кристал

Джаз и Хулио Кортасар ще звучат в четвъртък в градинката на ”Кристал” по повод стогодишнината от рождението на писателя. Годишнината се отбелязва с поредица от прояви през юни под патронажа на посланика на Аржентина у нас. В четвъртък от 18.30 часа в градинката на ”Кристал” ще бъде второто четене от поредицата, предстоят още две – на 19 юни пак в градинката срещу Военния клуб и на 26 юни във Френския културен институт на пл. „Славейков“ в София.

”Носете си цветните тебешири за игра на дама, томчетата „Игра на дама“, и, разбира се, много настроение. Може и кутийка бира”, приканват организаторите.

Музиката ще бъде на The Bedlam Club –  български квартет, сформиран преди малко повече от година от двама чужденци, живеещи от години в София – Самуел Покро от Франция (клавишни, кларинет) и Тавис Престън от Шотландия (контрабас). Тогава, през далечната 2013г. те още се казваха GhostNote и под това име участваха на няколко издания на „Аларма Пънк Джаз“, а и на немалко други фестивали. През лятото на миналата година към тях се присъедини роденият в Русия барабанист Дмитрий Ягодин, а през есента – и перкусионистът Георги Попов.

Музиката им можете да чуете тук.