Последни
Home / Кино / ”В търсене на слона” – за търсенето, любовта и приятелството
”В търсене на слона” – за търсенето, любовта и приятелството

”В търсене на слона” – за търсенето, любовта и приятелството

Филм за приятелството, любовта, изневярата, пороците, отмъщението и търсенето на себе си, заснет по изключително красив и въздействащ начин, присъщ на корейското кино, което в последните години впечатлява с все повече интересни заглавия. ”В търсене на слона”  (Searching for the elephant) е филм след края на който, може да останете със смесени чувства, но ще продължите да мислите за него.

Филмът разказва за трима приятели – пушещ марихуана фотограф с прояви на шизофрения Hyeon-woo (Jang Hyeok), пристрастен към секса пластичен хирург  Min-seok (Jo Dong-hyeok) и потаен финансист с неясно минало Jin-hyeok (Lee Sang-woo). Като деца тримата отиват в зоопарка с майката на единия, коятоим казва, че ако се загубят, ще се чакат пред клетката на слона.

Когато децата се оказват сами в зоопарка, започват да търсят слона и когато най-накрая го откриват се озовават на препълнено с хора място, които се тълпят  да видят животното. Изгубени сред тълпата, те мислят, че единственото, което трябва да направят е да открият слона.

Като пораснали, трийсетина годишни мъже те са привидно успели, но зад това се крият множество комплекси, зависимости, тайни, неувереност…

В началото на филма Hyeon-woo отчаяно се опитва да премахне петна от кръв от пода на апартамента си, преди да позволи на двама полицаи да влязат в дома му, след което се запознаваме с начина на живот на тримата мъже, довел до кървавата развръзка.

Смесица между трилър, драма и дори фантастика филмът показва проблемите на съвременното корейско общество и в същото време е дълбоко философски и вглъбен в личностните проблеми на героите.