Последни
Home / Новини / Бърнард Съмнър написа автобиография
Бърнард Съмнър написа автобиография

Бърнард Съмнър написа автобиография

След четири десетилетия, след като премина през основаването и края на Joy Division, после главна фигура в New Order, Бърнард Съмнър, един от най-влиятелните музиканти на нашето време, реши да сподели своите преживявания в живота и музиката, в приятелството и творчеството.

На 25 септември тази година ще излезе неговата автобиография Chapter And Verse (New Order, Joy Division And Me), публикувана от издателство Bantam Press. По думите на издателя текста ще представи една “истинска и откровена” картина на живота на Съмнър – от детството в Манчестър, през основаването на Joy Division заедно с Питър Хук, ролята му в нощния клуб Hacienda, размисли за смъртта на Иън Къртис, до ерата New Order.

Стилът на писане е описан като “докосващ, жив, на места излизащ от контрол”, с който са описани едни от най-талантливите музиканти в музикалната история.

Chapter And Verse не само е първата книга на Бърни, но и единствената, която отразява историята на New Order. Питър Хук, зад който стоят вече две автобиографии, споделя колебанията си по отношение на разкриването на истории от този период, изпълнени според него с твърде много горчивина.

Хук напуска за последно групата през 2007. През 2015 очакваме нов албум, ала, по всяка вероятност, без негово участие.