Последни
Home / Новини / Боно се извини за историята с iTunes
Боно се извини за историята с iTunes

Боно се извини за историята с iTunes

Фронтменът на ирландците от U2 Боно официално се извини на фенове и потребители на iTunes за начина, по който групата „качи“ последния си албум, „Songs Of Innocence“, в машинките на желаещи и нежелаещи да чуят новите песни на групата.

На въпроса „бихте ли били така добри никога повече да не издавате албум, който автоматично да се качва в плейлистите на хората в iTunes?“ за FB Q&A, Боно отговори: „Оф. Съжалявам за това. Струваше ми се чудесна идея… артистите сме предразположени към това. Малко мегаломания, малко щедрост, малко себеизтъкване… и дълбок страх дали тези песни, на които се отдадохме в последните години, ще бъдат чути. Но се вдигна много шум около всичко“.

По последни данни около 5% от ползващите iTunes са свалили албума на U2 по собствено желание. Това все пак са 26 милиона души, които са достатъчни да вкарат „Songs Of Innocence“ в редиците на едни от най-продаваните албуми на всички времена. За сравнение – от началото на iTunes през 2003 досега посетителите, закупили музика на U2, са 14 милиона.