Последни
Home / Музика / Болезненият свят на Swans
Болезненият свят на Swans

Болезненият свят на Swans

През 2010 година,13 години след разпадането на Swans, Майкъл Гира възстановява своята експериментална пост-пънк група. Крайно авангардна, музиката на Гира докосва всяко сетиво на слушателя; тя не само се слуша, а се чувства.

To Be Kind”, който излезе тази година, не е изключение. Състоящ се от два диска с общо времетраене 2 часа, албумът включва 10 песни, всяка от които по своему е мини-симфония, пренасяща ни в смущаващия и болезнен свят на Swans. Най-кратката от тях, 5 минутната Some Things We Do, е мрачна ода за кръговрата на живота, принизяваща хората до самото естество на животинската им природа. “Screen Shot” (където гост вокал е St. Vincent), с която започва албума, е психеделичен водовъртеж, преливащ в какофонично кресчендо.

Тук е и обезпокоително апокалиптичната, пулсираща, 34 минутна “Bring the Sun/Toussaint L`Overture”, прекарваща ни през неспирни хипнотични напявания, изригващи на моменти крясъци и диво цвилещи коне към края.

Заглавната песен, която е и последна, е злокобна, непречистена, постепенно саморазрушаваща се в ужасяваща дисхармонична експлозия.

To Be Kind не е лесен за слушане; въпреки това е трудно да се откъснеш от него, независимо от гротескните му и жестоки внушения. Албумът отблъсква и обърква точно толкова, колкото и вдъхновява.