Последни
Home / Новини / Благотворително четене в помощ на пострадалите от наводнения на Балканите
Благотворително четене в помощ на пострадалите от наводнения на Балканите

Благотворително четене в помощ на пострадалите от наводнения на Балканите

Благотворително четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина ще се състои в събота 7 юни в рамките на Пролетния базар на книгата, който се провежда в НДК. Четенето е озаглавено ”Мостът” и е вдъхновено от романа на Иво Андрич ”Мостът на Дрина”. ”От всичко, което човек в стремежа си към живот издига и строи” – казва Иво Андрич – ”най-доброто и най-ценното в моите представи са мостовете”. Те показват мястото, на което човек е срещнал препятствие и не се е спрял пред него, а го е преодолял”.

Идеята на организаторите е литературата да се превърне в такъв мост на солидарността и надеждата.

В четенето ще участват Валентин Дишев, Димитър Кенаров, Ивайло Добрев, Иван Димитров, Иван Теофилов, Иван Цанев, Иван Христов, Илко Димитров, Калоян Игнатовски, Катя Йосифова, Людмила Миндова, Марин Бодаков, Мина Кръстева, Митко Новков, Надежда Московска, Невена Календула, Оля Стоянова, Палми Ранчев, Поли Муканова, Радослав Чичев, Роман Кисьов, Русанка Ляпова, проф. Светлозар Игов, Силвия Чолева, Стефан Иванов, Тома Марков, Яница Радева и Ясен Атанасов.

Издателствата ще се включат с книги.

Събраните от благотворителното четене средства ще бъдат предоставени на посолствата на Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина.

Място: ляв полуетаж, НДК, 13 часа.