Последни
Home / Музика / Аудио-визуалните наративи на Явор Зографски – Smyah
Аудио-визуалните наративи на Явор Зографски – Smyah

Аудио-визуалните наративи на Явор Зографски – Smyah

“Narratives” е името на третия дългосвирещ албум на Явор Зографски, познат под псевдонима Smyah, с който издава музика, удобно разположена между жанрове като downtempo и експериментален hip-hop. Явор е и водеща фигура в онлайн платформата Sound In Picture, която миналата година прерастна и в лейбъл. Именно там излезе и новият му албум. 

Както предполага заглавието, „Narratives“ е доста филмово преживяване, ако станете един от притежателите на дигиталната версия на албума или хвърлите едно око тук, ще видите, че всяко от парчетата е илюстрирано от аналогова фотография, дело на артистката 8MIN

В албума сред по-типичните за Smyah тракове като „Thick Mist“, „Controlled Explosions“ или колаборацията с Деси от Phuture Shock чуваме и по-експериментални (пост) клубни парчета като „Time Dispersion” и „Sleeper Cells” (заедно с DJ DELightful). В откриващото „Ascension“ и „Safe Passage” за пръв път хващаме Явор да се увлича и по ембиънт звука. Само можем да гадаем докъде ще доведат музиката му тези нови насоки в звука на Smyah, но със сигурност ще сме наоколо, за да хвърлим едно ухо. 

„Narratives” е силен албум, както и подхожда на трети подред такъв. Ако все още не сте му дали шанс направете го сега, защото със сигурност влиза в списъка с най-интересните родни издания за годината.