Последни
Home / Кошче / Ако Иги беше политик…
Ако Иги беше политик…

Ако Иги беше политик…

Фронтменът на The Stooges Иги Поп сподели пред BBC ранните си мераци да става политик.

Точните му думи са: „Наистина исках да стана политик. Докато не застреляха Кенеди. И си помислих…“. „Че не е за теб?“, опита да допълни репликата интервюеращата го Кърсти Уорк. „Не, не че беше застрелян,  просто защото… после се появиха Никсън, Хюбърт Хъмфри, Линдън Джонсън… което и да е хлапе, като погледне тези хора, си мисли: тия не са наред“, категоризира Поп.

Тази година Иги ще произнесе своя реч, озаглавена „Свободна музика в капиталистическо общество“, с която ще води четвъртата годишна лекция на името на Джон Пийл. Събитието ще е на 13 октомври в Салфорд, след което отново ще бъде повторено по BBC 4 на 19 същия месец.

Относно основната тематика на лекцията певецът казва следното: „В началото не бях съвсем наясно със задължението си да правя пари за компанията, която ме издава, тогава в главата ми се въртяха други работи. След няколко години се превърнах в срам за индустрията поради всичко това. Исках да говоря за свободомислещия дух, за свободната воля на общество, доминирано от една система, заплашваща други системи…“.

Наскоро още се разбра, че Иги Поп ще изиграе ролята на сериен убиец в новия филм на режисьора Дарио Ардженто „The Sandman“.