Причината за гибелта на цивилизациите е не убийството им, а самоубийството

Причината за гибелта на цивилизациите е не убийството им, а самоубийството

„За много цивилизации енергията на човек и енергията на животните е равнозначна.“ – Жан Бодрияр

Rainbow Gathering е анархистко, утопично, ню ейдж събитие, което обединява съвременните хипита на едно място, за да се радват на любовта и свободата си. Тук няма правила, няма входни такси, няма йерархии.

По време на тези сбирки, група от „свободни духове“ дават и слушат семинари, танцуват, барабанят на тарамбуките си, медитират, държат се за ръце, практикуват йога или приемат психеделични вещества. Цялото преживяване е колективно и всеки поема своята отговорност, за да бъде това възможно.

Фотографът Денис Вейас за пръв път посещава сборището преди около 8 години. Той разбира за него от група италиански хипита, докато пътува на стоп.

Малко след срещата си с тях, прави малко онлайн проучване и намира начин да получава подробности за следващите събирания из Европа. Когато датата на следващото събите е определена, той събира провизии и се отправя натам.

„Когато влязох в гората този ден, посрещането беше леко поразително“, казва той за първата си среща. „Голи и полуголи хора се приближиха до мен, прегръщаха ме, казваха ми, че ме обичат, пяха Кришна песни, а други танцуваха под звуците на тарамбуките, докато си подавахме джойнт“.

„По време на първото ми посещение на това събиране, както и на последващите, срещнах традиционни хипита и номади, алкохолизирани руски свещеници, хардкор анархисти, хакери, самопровъзгласили се пророци, превъплъщения на известни религиозни фигури и артисти от всякакъв вид – всички тези хора държаха ръцете си в кръг.“

След това свое първо преживяване Вейас посещава и фотографира всеки Rainbow Gathering по целия свят. Тази колекция от снимки е направена между 2011 и 2014 на събирания в Мексико, Гватемала, Русия и Мароко.

„Прословутото липсващо звено между маймуната и цивилизованият човек – това просто сме ние.“ – Конрад Лоренц

   

снимки: evolvingtogether.eu