Новото EP на Nine Inch Nails

Новото EP на Nine Inch Nails

Трент Резнър и компания си възвръщат формата.

Най-сетне излезе нещо ново от Nine Inch Nails‘Burning Bright (Field On Fire)’. Част от предстоящото EP ‘Not The Actual Events’, записът е брилянтна, мрачна и езотерична паяжина от индъстриъл шум, запазената марка на Резнър. Парчето успява да ни върне назад към най-добрите периоди на групата.

След като дълго време дразни феновете си с очакване на нова музика, все пак Резнър спази обещанието, че новият NIN ще излезе до края на 2016. ‘Not The Actual Events’ EP ще бъде пуснат официално на 23 декември.

Освен това, Резнър потвърди, че ще бъде пусната нова лимитирана винил серия 4xLP на класическия албум от 1999 ‘The Fragile’, съдържаща 37 бонус трака, за което споделя:

‘The Fragile’ заема много интересно и интимно място в сърцето ми. Минавах през много разтърсващ период в живота си и създаването на този албум се превърна в терапия за мен. Направих си експеримент да махна всички вокали и открих, че нещата се промениха по труден, но завладяващ начин.

През следващите месеци се очаква Nine Inch Nails да изкарат цял нов албум и да обявят датите за турнето си през 2017.

Голяма част от изминалата година, саундтрак виртуозът Резнър прекара, работейки и по музиката за два филмови проекта – по документалния филм на Леонардо ди Каприо за климатичните промени „Between the Flood“ и и филма на Питър Бърг – Patriot’s Day.

източник: nme.com

снимки:Soundtoys