Били Джо Армстронг: Пънкът е абсолютната свобода и усещането за индивидуалност

Били Джо Армстронг: Пънкът е абсолютната свобода и усещането за индивидуалност

Били Джо Армстронг обикновено изглежда така, сякаш в ръцете му е гръмнал динамит и е оставил два черни кръга около очите му. Green day и да не са най-искрената пънк група, обаче тези съвестно гримирани младежи определено са най-амбициозната.

Пънкът винаги е означавал да правиш нещата по свой собствен начин. Това, което пънкът е за мен е абсолютната свобода и усещането за индивидуалност.

Много групи свирят пънк, без изобщо да имат идея за какво става въпрос. Пънкът не е просто музика. Това е начин на живот.

Малцинство означава индивидуалност. Това, което имаш, да го пресееш през мрака, за да намериш мястото си и да станеш индивида, който желаеш да си през целия си живот.

Не пиша музика за родители, баби и дядовци или 8-годишни. Пиша я за себе си и ще кажа в нея всичко, което си искам. Това е разликата между мен и вас. Аз правя това, което искам, а вие това, което ви е казано.

Никога не съм вярвал, че неврозата ми ще ме отведе там, където съм сега.

Във всяка песен, която пиша, без значение дали е любовна, политическа или песен за семейството ми, единственото нещо, заради което го правя е усещането, че съм изгубен и опитвам да намеря пътя си.

Когато за първи път подписах договор с голям лейбъл бях на 20. Направих го, защото исках да правя музика до края на живота си. Това е мечтата на всеки 20-годишен – да прави каквото, по дяволите, си иска.

Като си погледна старите текстове, виждам много ярост, но празна. Имаше огромна празнота в живота ми.

Няма нищо лошо в това да си загубеняк. Зависи колко си добър в тая работа.

Някак си се забавлявам от факта, че съм неразбран през повечето време.

Музиката е моето образование. Няма и ден, който да съм взел просто за даденост.

Да правиш грешки е доста по-добре, отколкото да не правиш нищо.

Когато имаш деца, не искаш пиячка и дрога в къщата си. Не е хубаво. Аз съм баща. Не искам детето ми да намира бутилки из къщата или да вижда баща си напълно размазан.

Мисля, че си е мой собствен избор дали да се превърна от ядосан младеж в гневно, дърто копеле.

Пънкарите са пуритани.

Хората са ужасно уплашени, че един ден могат да се събудят и да открият, че са пораснали.