Изгубеният уикенд на Erase Errata

Изгубеният уикенд на Erase Errata

Известно време не бяхме чували нищо ново от Erase Errata. Под „нищо ново“ разбирай студиен албум. Под „известно време“ разбирай 9 години. Хубаво е, че пак са тук. И съвсем на място се нареждат в една особена поредица от страхотни нови албуми на страхотни не-много-нови банди, които ни държат нащрек през 2015 г.

Списък на част от албумите, които чакаме през 2015 г. – тук.

Erase Errata са една от онези групи, които звучат ужасно раздрънкано и в същото време много мелодично и поп. Те определено притежават онова качество, за което англоговорящите използват думата „catchy“.

Новият им албум се казва Lost Weekend и вече изтече („легално“, каквото и да значи тази дума) за слушане в няколко сайта – виж линка в края на статията. Oфициалната дата за излизането му е 20 януари, така че вече можеш да вадиш кредитната карта и да поръчваш. Всичко звучи страхотно, но като че ли има нужда от малко време докато можеш да се насладиш напълно на всички малки трикчета и скрити диаманти в тези 7 песни. А такива определено има.

erase errata1

Ако не си чувал за Erase Errata – сега е чудесен момент да го направиш. Те идват от Сан Франциско и стават популярни най-вече с турнета и записи с Le Tigre и японските нойзаджии Melt Banana. През 2003 г. правят сплит със Sonic Youth, който звучи адски свежо и днес.

Слушай и подкрепи директно Erase Errata в bandcamp.

Слушай „History of Handclaps“ от новия им албум в Youtube:

Stream на албума от noisey

Lost Weekend tracklist:

01 History of Handclaps
02 In Death, I Suffer
03 My Life in Shadows
04 Scattered Means
05 Watch You’re Language
06 Galveston (Dark Tides)
07 Don’t Sit/Lie