Любимите музиканти на Дейвид Линч

Любимите музиканти на Дейвид Линч

В края всеки епизод на „Twin Peaks: The Return“ Дейвид Линч ни представя част от любимите си музиканти – някои, прочути като Nine Inch Nails в епизод 8, други не толкова известни, но успели да впечатлят странния ум на великия режисьор.

Тези музиканти не само задоволяват тематично финала на всеки епизод, но успяват да направят същото и с естетическите потребности на Линч.

Възхищението си от тях той е изразявал и преди, като например за Au Revoir Simone, Моби, за когото засне видео през 2009-та и Криста Бел, с която вече е записал няколко албума, преди да поеме ролята на ФБР агент Тами Престън.

Кои са останалите фаворити на Дейвид Линч, които е вероятно да се появят скоро в сериала?

TV on the Radio

След повече от десетилетие и половина една от най-известните инди групи TV on the Radio се появи като гвоздея в програмата на тазгодишния Festival of Disruption – годишният уикенд на Дейвид Линч за музика и медитация. Фронтменът им  Тунде Адебимпе е актьор, на чиито великолепни изпълнения можете да се насладите в “Rachel Getting Married” и миналогодишния “Nasty Baby”.

Tiny Ruins

Дейвид Линч и новозеландката Hollie Fullbrook записаха “Dream Wave”. Първоначално песента бе предназначена за саундтрака на „Игрите на глада“. “Me at the Museum, You in the Wintergardens” е може би най-красивата песен от албума й “God Only Knows”.

Chris Isaak

Най-известната мелодия на Крис Айзък „Wicked Game“ има емблематичен клип, но всъщност песента първоначално се появява в саундтрака на „Диво сърце“ на Линч. Айзък по-късно играе специален агент Честър Дезмънд в „Twin Peaks: Fire Walk With Аз“, така че независимо дали ще се появи като себе си или като федералния следовател, който мистериозно е изчезнал, би било изненада, ако не участва в“ Завръщането „по някакъв начин.

Escondido

Линч изрази одобрението си пред всички свои приятели в Twitter, след като дуетът от Нашвил пусна първия си албум през 2013 г. (което е доказателство, че социалните медии всъщност могат да се използват за добро понякога.)

St. Vincent

Ани Кларк, в разгара на нарастващата си режисьорска кариера, беше президент на миналогодишния Festival of Disruption на Линч. Последният албум на St. Vincent притежава множество въздействащи хитове, като започнем от Digital Witness” до “Rattlesnake.” Но като че ли  „Strange Mercy“ би подхождало най-много на атмосферата на Туин Пийкс.

Laura Marling

Вокалистката, която стои зад този проект също взе участие на тазгодишния Festival of Disruption. И звучи идеално за завършек на някой от епизодите.

Lissie

Линк към това парче Линч пусна в MySpace. Изпълнителите в Туин Пийкс рядко са толкова жизнерадостни, но все пак, ако нещата за героите започват да се развиват по-добре, възможно е и песента да им пасне.

Ariana Delawari

Делалари и Линч си сътрудничат за албума им “Lion of Panjshir” от 2009-та, смесица от музикални стилове, записани в Лос Анджелис, САЩ и в Кабул, Афганистан. Видеото е режисирано от Дейвид Линч и изглежда като изтрита сцена от Туин Пийкс.

Ringo Starr

В края на 2015 “The Lifetime of Peace & Love Tribute Concert” на Ринго Стар помогна да се съберат много средства за David Lynch Foundation.  Може би техните филантропични усилия биха могли да доведат до магическо партньорство на екрана.

Вижте още: Лудостта на Дейвид Линч в картини