Вдъхновение, възхищение и почит ♥ Дейвид Боуи

Вдъхновение, възхищение и почит ♥ Дейвид Боуи

Легендарна фигура от света на изкуството и културата ни изостави на 10 януари 2016 – един от най-влиятелните и иновативни творци Дейвид Боуи. Рядко се е появявала звезда от такъв калибър и мощ, която да повлияе нашата култура по толкова много и различни начини. От музика, кино, рисуване и всякакви форми на изразяване – това, което беше Бауи е творческа душа, чието влияние може да се види в творенията на много други художници, музиканти, артисти и фенове.

Неизтриваемата маркировка, която остави на този свят, никога няма да бъде забравена. Изкуството му събра различни поколения и хора от най-различни социални среди. Не би било справедливо да се каже, че той е музикант, актьор, поет или художник. Неговата творческа сила избликва отвъд всички тези етикети и се слива в един единствен човек с голям характер, талант и индивидуалност.

Незабравимият образ на Дейвид Боуи остава при нас като едно безкраен извор на вдъхновение и желание за живот за хората по целия свят, като много от тях изразяват възхищението си от него и самотата от липсата му, създавайки неповторими изображения на един лик, завещал ни щастието от свободата.

снимки: deviantart