Amy Winehouse: Уискито и виното не решават проблеми, но млякото и водата – също

Amy Winehouse: Уискито и виното не решават проблеми, но млякото и водата – също

Пет години след трагичната й кончина, фотографът Чарлз Мориарти реши да отдаде почит на Ейми Уайнхауз като публикува книгата си Before Frank.

В нея е събрал значителна колекция от непубликувани снимки на последната от Клуб 27, от времето преди дебютния й албум и сполетялата я след това световна слава и всеобщо обожание.

Далеч от таблоидите и скандалите, тези лични снимки разкриват нейния деликатен и крехък образ, и са красив начин да си спомним за младата Ейми, която си тръгна на 23 юли 2011 година.

Контролираното безумие е съвсем несложно.

Болшинството от хората на моята възраст прекарват безкрайно дълго време, размишлявайки за това, какво ще правят в следващите пет или десет години. Ето какво – времето, което те губят в размишления, аз оползотворявам в пиене.

Най-голямата грешка, която могат да направят родителите, е да заченат детето си на лоша музика.

Татуировките никога не са твърде много.

Жалко е, когато никога не узнаеш предела на своите възможности, защото си си позволил да бъдеш мързелив. Моят съвет е еднозначен – трудете се колкото се може повече!

Никога не лъжи този, който ти се доверява. Никога не се доверявай на този, който те е лъгал.

Не съм никакъв борец. Но ако някой ме притисне до стената, ще му счупя главата.

В един момент твърде много се увлякох по алкохола. В крайна сметка, с негова помощ всичко изглежда по-добре. Например – гледаш телевизия – чаша вино, готвиш вечеря – чаша шампанско…

Пиша само за нещата, които съм преживяла самата аз – за неща, които не мога просто, ей така, да зачеркна в миналото. Слава Богу, склонна съм към саморазрушение, така че теми за песните ми винаги ще се намерят.

Ако има извънземни и те имат някакво чувство за хумор, повече от всичко, навярно биха се смели на това как се занимаваме със секс.

Няма смисъл да се говори нищо друго освен истината.

 

снимки: fubiz.net