Джеф Амент дискутира бъдещето на Pearl Jam

Джеф Амент дискутира бъдещето на Pearl Jam

Басистът на Pearl Jam представи своите виждания за бъдещето на групата в скорошно интервю за Rolling Stone.

На въпроса дали Pearl Jam все още ще бъдат на сцената, когато членовете й станат на 60 и 70 години като Брус Спрингстийн и The Rolling Stones, Амент ясно отговаря:

„Не. Сега не мисля така. Това турне е към края си, колената ме болят, ушите пищят, липсват ми жената и кучетата. Така че в този момент нямам търпение да си почина малко. След няколко седмици със сигурност ще се завърна. Добре е да си почиваш. Не мога да си спомня момент от последните 10 години, в който да не съм изгарял от търпение да се видя с момчетата след известна раздяла. Не поддържаме непременно близък контакт, когато сме далеч един от друг. А когато се съберем отново заедно, искрено сме развълнувани да разберем какво се случва с децата на другите, има ли нови песни, такива неща. Това е неразделна част от всичко. За мен дългогодишното ни приятелство е по-важно от съдбата на групата“.

Попитан дали Pearl Jam работят по нов албум, отговорът е следният:

„Не. Но съм сигурен, че всеки е закътал по нещо. Всичко, което съм написал напоследък, е за RNDM с Джо Артър. За мен сега това е лесно, защото нямам деца, и когато съм вкъщи се мотая в студиото по цял ден“.

Последният за сега издаден студиен албум на Pearl Jam е „Lightning Bolt“ от 2013. Групата почти постоянно е на път, като не изневерява на навика си да включва по някой нов кавър на всеки свой концерт.